Sykkelfeltet i Skjoldavegen
Sykkelfeltet i Skjoldavegen FOTO: Haugesund kommune/Idar Høviskeland PedersenBilde 1 av 1

Snart kommer det rød asfalt i Skåregata

Den kjente røde asfalten til sykkelfeltene i Skjoldavegen blir snart også et faktum i Skåregata i Haugesund sentrum. I løpet av sommeren starter Haugesund kommune arbeidet med å etablere et nytt sykkelfelt i sentrum.

Den nye sykkelvegen, som vil gå imot kjøreretningen, blir cirka en kilometer lang og vil gå fra Oscars gate ved Byparken i nord til Knutsen OAS gate ved Rådhusplassen i sør. Bredden på sykkelfeltet vil variere fra 1,5 meter til 2,2 meter, opplyser Haugesund kommune i en pressemelding. 

Etableringen av sykkelfeltet fører til at flere kortidsparkeringsplasser i Skåregata vil forsvinne. Gateparkeringen vil flyttes over til motsatt side av vegen og reduseres fra 84 til 72 stykk. 

Målet er at vegen vil få den klassiske røde malingen i april neste år.