NY KONSERNSJEF: Pablo Barrera (36) skal lede Haugaland kraft. Her sammen med styreleder Petter Steen jr. (t.v)
NY KONSERNSJEF: Pablo Barrera (36) skal lede Haugaland kraft. Her sammen med styreleder Petter Steen jr. (t.v) FOTO: Jarl Vidar MelingBilde 1 av 1

Bakarøygutten Pablo skal lede Haugaland Kraft inn i fremtiden

36 år gamle Pablo Barrera fra Bakarøy i Haugesund ble i dag presentert som Haugaland kraft sin nye konsernsjef. Det ble klart på en pressekonferanse tidligere i dag.

Barrera tar over for Olav Linga, som slutter den 1. september.

– Da muligheten til å overta kom, var det en stilling jeg ikke kunne si nei til. Dette er et fantastisk selskap i en fantastisk region, sier Barrera. 

36- åringen kommer i dag fra en topplederstilling i storkonsernet Yara, der han har har globalt ansvar for innkjøp, logistikk og strategi. Han bor fortiden i Oslo, men vil flytte hjem til Haugesund når han begynner i stillingen den 6. september.

Styreleder i Haugaland kraft, Petter Steen jr. mener Barrera krysser av på alle kriteriene de stilte da de jaktet etter den nye topplederen. 

– Pablo er svært dyktig, og har alle egenskapene vi var på jakt etter. Han er det vi kaller her ved, sier Steen jr.

I sluttrunden sto det mellom Barrera og en ukjent kvinne. Valget falt tilslutt ned på Barrera. 

Haugaland kraft er i dag verdsatt til 12  milliarder kroner. Konsernet har over 500 ansatte og eies av de lokale kommunene. Målet er å øke selskapets verdi til 20 milliarder kroner de neste ti årene. Steen mener Barrera er den rette mannen til å nå vekstmålene. 

– Han er en veldig god tenker og en dyktig strateg. Det er hårete mål, men jeg er sikker på at vi lykkes.