Edda Breeze - photo cred Gondan
FOTO: JAIME F.POLABilde 1 av 1

Skipet som kan betjene vindparker over hele verden

Edda Wind har levert det første skipet i et nybyggingsprogram på ni fartøyer, det hydrogenklare Edda Breezem. Det er designet med en fleksibilitet, som gjør det i stand til å betjene vindparker verden rundt.

HAUGESUND: Edda Breeze vil fra august gå på en tiårskontrakt med Ocean Breeze ved Bard Offshore 1 vindpark i Tyskland.

– Leveransen av Edda Breeze markerer starten på leveransene til vårt nybyggingsprogram på ni fartøy. Enda viktigere er at vi allerede har sikret langsiktige kontrakter for de fire første nybyggene. Derfor betyr hver skipsleveranse økte inntekter og forbedret lønnsomhet for Edda Wind, sier Kenneth Walland, administrerende direktør i Edda Wind, i en pressemelding

Edda Breeze er et såkalt CSOV (Commissioning Operation Vessel ). Nybyggene vil bli de første CSOV-ene i verden forberedt med et hydrogenbasert energisystem planlagt for
fire ukers kontinuerlig drift.

– I prinsippet betyr dette at dette fartøyet om noen år er i stand til å støtte bygging og oppstart av vindparker uten CO2 utslipp. Vi forventer at etterspørselen etter spesialiserte servicefartøy vil forbedre seg, og vi er godt posisjonert for å utnytte denne trenden, legger Kenneth Walland til.