Full splid om dette bildet: – Jeg kan ikke kalle det annet enn reinspikka løgn

På Facebook hevder Radio Haugaland i dag at tvisten om bruk av et bilde dreier seg om sensur, og at Haugesunds Avis vil få slutt på at folk deler innhold fra avisen på sosiale medier og forfølge dem som deler og kreve erstatning. – Jeg kan ikke kalle det annet enn reinspikka løgn, sier Einar Tho, redaktør i Haugesunds Avis.

HAUGESUND: Konflikten mellom Radio Haugaland og Haugesunds Avis tilspisser seg. En tvist om bildebruk, som i Forliksrådet endte med full støtte til avisa, ble i dag kommentert på radioens Facebook-side Aktuelt Haugalandet Nå under hashtaggen #STOPPHA. Den ble noe senere endret til #HASENSUR.

Bildet over er det tvisten dreier seg om. Fotograf Arne Kristian Stave Ytreland sier i en kommentar til TV Haugaland, at han ikke ønsket at hans bilde skulle bli brukt av Radio Haugaland. De tok heller ikke kontakt, før de la bildet ut. Haugesunds Avis på sin side betalte for bildet og har rettigheten til å bruke bildet.

– Du eier åndsverket ditt. Du kan ikke bare forsyne deg på nettet og bruke det fritt, sier Thor Harald Eike fra Eurojuris.

Saken skal opp i Oslo tingrett denne uka. Radiosjef Egil Martin Solberg i Radio Haugaland ønsker ikke å kommentere saken.