Her er Vards nye keeper

Mange trodde at Vard skulle gå for en lokal erstatter da keeper Thomas Kinn forlot klubben til fordel for Mjøndalen. Slik blir det imidlertid ikke. Etter det TV Haugaland erfarer skal polske Maciej Raniowski vokte Vard-buret de neste sesongene.

Hvis navnet på den polske 25-åringen lyder kjent så har det kanskje sammenheng med at den 1,86 meter høye keeperen prøvespilte for FK Haugesund for to år siden. Treningsoppholdet i FKH endte imidlertid med at den daværende Lysekloster-keeperen pådro seg en korsbåndskade og mistet en hel sesong.

Nå kommer den reaksjonssterke og 87 kilo tunge polakken fra Florø, der han var med på å rykke ned til 3. divisjon med laget fra norges vestligste by.

Raniowski kommer til å signere en toårskontrakt med Vard der han blir en av de få profesjonelle spillerne i klubben.

– Jeg gleder meg veldig til å møte mine nye lagkamerater over nyttår. Jeg er innstilt på å jobbe hardt for å lykkes sammen med dem i sesongen som kommer, sier Raniowski til TV Haugaland.

– Vard bytter kvalitet med kvalitet og kommer ikke noe dårligere ut totalt sett, sier TV Haugalands fotballekspert Ferdinand Krohn Haaland. Han mener 2. divisjonsklubben har sikret seg en meget bra sisteskanse.

Vard-trener Kolbjørn Fosen sier til TV Haugaland at ingenting er avklart når det gjelder neste års keepersituasjon, og han ønsker derfor ikke å kommentere Raniowskis eventuelle overgang.

SISTE: I ettermiddag har Vard gått ut med nyheten selv om at Raniowski er klar for klubben.

Foto: Cecilia Molander