Chris oppfyller drømmen sin i dag. Sykler inn i Kopervik med 100.000 til barneavdelingen

Chris Vikene Sandvik, kjent fra «Livet på Solstein», er i det du leser dette i ferd med å gjennomføre sin store drøm. Mandag formiddag satte han seg på sykkelen utenfor Slottet, i ettermiddag ankommer han Hovedgata i Kopervik. Han vil bli møtt med flagg og jubel langs oppløpssiden.

Underveis har han via spleisen Tur De Chris samlet inn rundt 100.000 kroner til barneavdelingen på Haugesund sjukehus. Med det setter han en meningsfull tankestrek etter sin egen barndom, som inneholdt flere sykehusinnleggelser enn han kan huske. 

Turen mellom Oslo og Kopervik er ikke bare strake vegen. Men Chris har syklet med samme sinn han møter livet med. Kanskje må han gå av i en bakke, men opp og fram skal han. 

– Det har vel vært tyngre enn jeg trodde, men jeg gir ikke opp! De tyngste bakkene går jeg bare opp, sa han med et smil idet han startet fra Etne i formiddag. 

Lørdag ettermiddag kommer folk til å samle seg langs siste del av ruta inn mot mot Hovedgata i Kopervik. Vil du møte opp med flagg, er ankomsttiden estimert til om lag klokka 18.00. Og i dag får vel det å følge smittevernreglene et positivt utslag. Med god avstand mellom folk og flagg, vil paradeetappen bli desto lenger for Chris og makker Glenn-Roger. 

I videoen over får du en smakebit fra første del av turen.

* Turen fra Oslo er blitt filmet av TV Haugaland, som har ligget på hjul med motorsykkel og kamera. Serien vil bli vist i frokost-tv til høsten.

Foto i saken: Geir Toskedal