Snart starter fremtiden

Omlag 1400 tiendeklassinger skal i løpet av de neste ukene velge fremtiden sin. 1. mars er fristen for å søke videregående skole.

Den årlige yrkesmessa med møter mellom elevene og næringslivet kan ikke arrangeres i år. Trøsten er at alt elever og foreldre trenger å vite, bare er et tastetrykk unna. På skoleogarbeidsliv.no finner du filmer om utdanningsprogram. På yrkesmessen.no kan du, til tross for at årets messe er avlyst på grunn av pandemien, besøke utstillere digitalt og bli inspirert. 

Lørdag klokka 11 sender Haugaland Vekst et eget program på TV Haugaland, der du får møte elever på flere av de videregående skolene på Haugalandet, samt representanter fra de fleste opplæringskontorene. Det skal handle om yrkesfag og studiespesialisering, om læretid, fagprøve og yrkesliv. Du får møte noen av dem som traff på førstevalget, og andre som valgte på nytt for å følge drømmen sin.

Du kan også se sendingen på nett hos Haugaland Vekst og tvh.no. Sendingen vil også bli sendt i reprise tirsdag 2.februar klokka 19, samt søndag 14. februar klokka 19.