Kyllingsuppe med kokosmelk

Det ble aldri tacofredag hjemme hos Anne og de, men thaisuppe spiser de gjerne både fredag og lørdag. Her er oppskriften fra suppa hun lager i frokost tv i helga.

      Ingredienser til Tom kha gai suppe

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 bit galangal. Du kan også bruke ingefær
  • 3 stk sitrongress
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 boks kokosmelk
  • 3 stk rød chili, gjerne thaichili, og gjerne røde og grønne
  • 200 g sjampinjong, eller østerssopp
  • 1 stk løk
  • 6 stk limeblader
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 ss limesaft
  • 2 ts sukker
  • koriander
     Slik gjør du
     Skjær kyllingen i biter. Galangalenen renses og deles  i tynne skiver. Skjær sitrongresset på skrå i store biter.
     Varm så opp kraft og halvparten av kokosmelken sammen med galangal og sitrongress. Ha i kyllingen like før
     det koker. Tilsett resten av kokosmelken. Det skal så trekke ved middels høy varme i omlag fem minutter. Chilien             deles på to på langs. Ha den i sammen med renset og delt sopp. Tilsett løk og limeblader. La det trekke videre i om         lag fem minutter. Smak suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker. Dryss over grovhakket koriander ved servering.