Siste:

Jarl Vidar Meling

Kyllingsuppe med kokosmelk

Det ble aldri tacofredag hjemme hos Anne og de, men thaisuppe spiser de gjerne både fredag og lørdag. Her er oppskriften fra suppa hun lager i frokost tv i helga.

      Ingredienser til Tom kha gai suppe

  • 400 g kyllingfilet
  • 1 bit galangal. Du kan også bruke ingefær
  • 3 stk sitrongress
  • 5 dl kyllingkraft
  • 2 boks kokosmelk
  • 3 stk rød chili, gjerne thaichili, og gjerne røde og grønne
  • 200 g sjampinjong, eller østerssopp
  • 1 stk løk
  • 6 stk limeblader
  • 1 ss fiskesaus
  • 3 ss limesaft
  • 2 ts sukker
  • koriander
     Slik gjør du
     Skjær kyllingen i biter. Galangalenen renses og deles  i tynne skiver. Skjær sitrongresset på skrå i store biter.
     Varm så opp kraft og halvparten av kokosmelken sammen med galangal og sitrongress. Ha i kyllingen like før
     det koker. Tilsett resten av kokosmelken. Det skal så trekke ved middels høy varme i omlag fem minutter. Chilien             deles på to på langs. Ha den i sammen med renset og delt sopp. Tilsett løk og limeblader. La det trekke videre i om         lag fem minutter. Smak suppen til med fiskesaus, limesaft og sukker. Dryss over grovhakket koriander ved servering.