Siste:

Tor Nilssen

Ser du havet vester ute

I år utbreder ikke haugesunderne seg som de pleier på Rådhusplassen, men ordføreren stiller i bunad, og korpsene skaper den unike stemningen som på mange måter karakteriserer byen som gikk i land.

HAUGESUND: Byen med arven bygd på sildabein har aldri hatt noe i mot  å vende blikket utover. Så også i år skaper Haugesund Ungdomskorps sambastemning, mens Haugesund Janitsjarorkester spiller en oppdatert versjon av Haugesundssangen.

Og hvilke andre byer har en by midt i byen? Sør i Haugesund. Det er ikke helt texas der, selv om byggefeltet er oppkalt etter den mest kjente av sørstatene. Sannsynligvis ble det kalt Texasbyen, fordi husene der kunne minne om kulissene i de gamle westernbyene. Og i år blir de i sannhet en egen by, med egne taler, tog og flaggheising. Og med «texanere» som møter fram i hopetall.

Få med deg den helt egne haugesundsstemningen i videoen over.