Siste:

Karmøy i rødt, hvitt og blått

En reise gjennom den mest folkerike kommunen på Haugalandet er en fargerik opplevelse. Fra den hvite seilskutebyen i sør, langs Norges vakreste strand i vest med den hvite sanden og det turkisblå havet til den lille frihetsgudinnen og de røde husene på Visnes som kikker vaktsomt mot storhavet. 

KARMØY: Ikke rart at Jarle Nilsen strever med å velge talerstolen han skal fremføre årets 17. mai-tale fra. Han velger derfor å ta haugalendingene med rundt på øya.

Åkrasanden som for noen år siden ble stemt fram til Norges fineste strand har også i år fått lov å heise det blå flagget. For her er det rent hav. Og ren sand. God å gå på. Ikke rart at Åkra Drill velger en av «sandane» som sin arena. Gode drillere er gjerne de som vekker mest beundring 17. mai. Og i år toppes opplevelsen med et unikt droneblikk ovenfra.

I Skudenes har korpset blitt rammet av frafall, men nå er engasjementet og gnisten tilbake. Små aspiranter som marsjerer og spiller så godt de kan, samtidig som de vinker til mamma og pappa langs ruta, er et sjarmerende og særnorsk fenomen.

I Kopervik går musikantene sammen og spiller i parken. Akkurat slik en park med paviljong liker det. Og i Skudenes danser hjemmetjenesten i gata og minner oss på at alt skal bli bra.

Litt av Karmøy det altså. Og litt av alt det gode vi nok en gang får lov å feire.