Siste:

Tidenes 17. mai-sending på TV Haugaland

I år skal vi feire 17. mai sammen med hele Haugalandet! I en fem timer lang sending på nasjonaldagen byr vi på 40 reportasjer fra Utsira i vest til Åkrafjorden og Langfoss i nordøst. Aldri før har så mange stilt opp for å gi oss så mye som mulig av det landet og den dagen vi elsker.

HAUGALANDET: I området der det er natur nok til alle, har selv vi som i årevis har fartet distriktet rundt latt oss fascinere av synsinntrykkene langs vegen. Men det som har gjort mest inntrykk er engasjementet til folk vi har møtt. De har stilt opp i hopetall, i bunad, med nybonte veteranbiler og i korpsuniform med kornetten klar. I bilkortesjer og båtkonvoier, De har klatret opp på de vakreste fjelltoppene våre, som ordføreren i Tysvær som valgte Himakånå i Nedstrand som talerstol til bunadskvinnene som sang på toppen av Trodlanibbå i Vikebygd. Vi har spist is med barnehagebarn i snøstorm, og fanget flagget med gnistrende blå himmel som bakgrunn. 

Og i det året der vi kommer til å savne det fineste vi vet om på 17. mai, har mange barn sendt inn tegninger til det som blir små glimt av et barnetog i penn og papir gjennom hele sendingen.

 Vi kan love vakre bilder, mye musikk og nasjonalromantikk. Samt en god dose av dugndasånden som preger Norge på nasjonaldagen, der folk stiller opp i komiteer, lager lapskaus og sjokoladekaker og barneleker til samlingene i by og bygd. I år blir det annerledes, men vi er trygge på at det blir fest og glede rundt i alle kommunene. Det har vi sett av det folk har stilt opp med på forhånd for å gi oss en smakebit av.  

 Sendingen begynner klokka 12 på TV Haugaland med profilerte gjester fra dagens studio på Indre kai. Fram til om lag klokka 16 tar vi deg med gjennom kommunene på Haugalandet. I forkant av 17. mai-sendingen blir det overført festgudstjeneste fra Avaldsnes kirke klokka 11. 

 – Vi så tidlig at årets 17. mai blir annerledes for oss alle, og vi planla derfor å lage en sending som omfattet så mange kommuner på Haugalandet som mulig. Hele åtte kommuner takket ja til å delta. 

 De siste to ukene har vi derfor sendt team rundt til Karmøy, Haugesund, Tysvær, Sveio, Etne, Vindafjord, Utsira og Bokn og møtt ordførere og innbyggere i sin beste stas. Aldri før har så mange stilt opp for å gi oss så mye som mulig av det landet og den dagen vi elsker.

 Hilsen oss i redaksjonen i TV Haugaland, – Knut, Jarl Vidar, Dag Olav, Tor Håkon og Karen