Siste:

Jarl Vidar Meling

– Jeg er helt sikker på at dette kommer til å gå over

Sjukehusdirektør Olav Klausen er like lite sikker som alle andre på hvor hardt koronaviruset kommer til å ramme oss, men det han er sikker på er at beredskapen i Helse Fonna nå er på et betryggende nivå for å møte det som kommer. Nye respiratorer er i bestilling, og smittervernutstyr er nå på veg inn i landet for å bli fordelt mellom helseforetakene.

HAUGESUND: Klausen har lang fartstid som øre-nese-halslege, og var med på opptrappingen av beredskapen i helsevesenet foran svineinfluensaen i 2009. Da ble utbruddet langt mindre omfattende enn fryktet. I dag er det for tidlig å spå om hvordan koronaepidemien vil slå ut i Norge. Det han er sikker på er at det går over. Og at vi i mens må konsentrere oss om det vi kan gjøre noe med. Vaske hender, holde avstand, unngå smitte.

Få med deg et lengre intervju med Klausen i videoen over.