Siste:

Lær å lage kjøttpudding av hjort

I helgens episode av "Fra spor til bord" får du se hvordan man lager kjøttpudding av hjort og hva denne kan brukes til. Kanskje ender du opp med å lage hjortekebab av puddingen?

FROKOST TV: Her får du oppskriften på kjøttpuddingen:

1 kg         Finmalt kjøttdeig av vilt

20 gr.     Salt

Elt den kalde kjøttdeigen med salt til den blir seig, 1-2 minutt, ikkje for lenge då kan den bli for seig, og ikkje ta til seg veske.

2 dl         Fløyte

2 dl         Iskaldt vatn

Ha i fløyten og vatnet litt om gongen mens det eltes.

70 g.       Potetmjøl

½ ts.        Pepper

¼ stk.     Finraspa løk

1 ts.        Viltkrydder

½ ts.        Gastromat

1 stk.      Egg

Ha i resten og elt til det blir ein fin farse.

Steikes i brødform i vannbad i ca 1 time på 160 gr. til kjernetemperatur er 63 grader.

Til pizza eller kebab: skjær løvtynne biter av den avkjølte puddingen og steik det kjapt på varm steikepanne på smør.

Kan fint fryses.