Siste:

Slik lager du klippfisken som er en prinsesse verdig

I denne episoden av programmet «Smaken av Italia» presentere kokk og Italia-elsker Geir André Sjursen en egenkomponert rett som er en prinsesse verdig.
Klippfisk 
Forrett 6 personer
1 pk klippfisk loins, Dybvik extra (400 gr)
5 dl moste tomater/ tomatsaus – passata
3 ss kapers
6 ss oliven uten stein, god kvalitet
Chili
Salt og pepper

SLIK GJØR DU



Start med å lese på pakningen på klippfisk. Dette er tykke stykker klippfisk som krever lang tid i vann. Ca. 60-80 timer, bytte av vann flere ganger i løpet av disse dagene. Når klippfisken er ferdig utvannet skjæres den i tykke serveringsstykker.

Tomatsaus: 

Fres sjalottløk, oliven, litt chili og kapers i olje. Tilsett 5 dl passata/ moste tomater og kok inn til passe tykk saus. Smak til med salt og pepper. Stek stykkene av loins i en varm stekepanne. Brun godt på begge sider og stek ferdig i ovn på 150 grader i ca. 5-8 minutter

 Anrett tomatsaus på tallerken. Legg på klippfisk medaljong. Ha litt olivenolje over tomatsausen. Pynt med litt urter.
Buon appetito
Vinanbefaling:
Castell in Villa La Gazzara Rosato
Bestillingsnummer vinmonopolet: 2207501