Siste:

Smaken av Italia – Oppskrift Tagliata (Biff)

I den 1. episoden av serien "Smaken av Italia" er det nydelig biff på italiensk vis som står på menyen. Kokk og Italiakjenner Geir André Sjursen har laget denne oppskriften.

INGREDIENSER  • 4 PERSONER


  • 800 gr biff av okse (mørbrad eller entrecote, i tykke skiver)
  • Ruccola
  • Parmesan, grovt revet
  • 1 stk sitron
  • 3 fedd hvitløk, knust
  • 4 store kvister rosmarin og timian
  • Olivenolje av god kvalitet
  • Salt og pepper

SLIK GJØR DUOppskrift laget av Geir André Sjursen

Ha grovt salt og nykvernet pepper på biffen. Grill de tykke skivene med biff på en grillpanne eller steik på høy varme på en steikepanne. La biffene steike noen få minutter på hver side på høy varme, slik at de får fin stekeskorpe.  Legg kjøttet over i en ildfast form for å hvile.

Del sitron i to og legg de på grillpannen/ steikepannen sammen med hvitløkfedd, timian og rosmarin. La dette grilles/steikes til det tar farge. Legg sitron på en tallerk når den er ferdig stekt. Hell stekefettet, hvitløksfedd og rosmarin over biffene som ligger å hviler. Steik noen minutter i ovnen på 150 grader. Biffen skal serveres relativt blodig, så viktig at den ikke steikes for lenge. Steiketid kommer an på tykkelsen på biffene, så å si en eksakt tid er vanskelig.

Deretter lager du salaten. Press over litt av den grillede sitron og litt olivenolje. Vend dette sammen og ha det på et serveringsfat. Når kjøttet har fått hvile i 10 minutters tid skjærer du det i tynne skiver på tvers av kjøttfibrene. Legg kjøttet over ruccola og topp det hele med nyrevet parmesan. Dryss på litt ekstra flaksalt. Legg ved en halv grillet sitron som gjestene kan presse over kjøttet

Italienerne spiser denne retten uten poteter og andre grønnsaker. En enkel rett med få og veldig gode ingredienser.

Buon appetito
Vinanbefaling: 
Col d`Orcia Brunello di Montalcino 
Bestillingsnummer vinmonopolet: 4454001