Siste:

Jarl Vidar Meling

13 år gamle Packhill trosser skammen og samler flasker for at andre barn skal få gå på skole

Denne 13 -åringen er ikke som alle andre. Han er så takknemlig for mat, skole og tak over hodet at han samler flasker vi kaster i søpla. Pantepengene sender han til barn i Uganda, slik at de kan gå på skole.

HAUGESUND: Packhill Oris fra Uganda har ikke vært lenge nok i Haugesund til å lære seg norsk og engelsk. Men han har lært seg at det å samle flasker egentlig er litt flaut for nordmenn. Men han og pappa Richard Oris velger å legge skammen vekk. Dette er per i dag den eneste måten de kan hjelpe på.

– Når jeg ser hvordan de andre har det, blir jeg lei meg. Så jeg tenker at det er verdt det, jeg tenker på at jeg kan hjelpe andre til å gå på skole, sier 13-åringen.

Han får hjelp av pappa Richard Oris, som ofte legger spaserturene i helgene til steder de kan finne flasker.

Pengene når langt i Uganda, der du kan spise på restaurant for en tier. Tusen kroner gir ett års skolegang for en ungdomsskoleelev. Fra februar og fram til i dag har Packhill samlet inn nok flasker til å støtte fire barn. Målet for neste år er å øke til seks.