Siste:

Jarl Vidar Meling

Regelverket knuste drømmen til Zumilana (20)

Zumilana Eldi fra Kvinnherad skulle egentlig ha vært i London og studert økonomi nå. Men like før avreise kom beskjeden. Hun fikk likevel ikke lån og stipend. Nå henger hele neste skoleår i en tynn tråd.

KVINNHERAD: 20-åringen har bodd i Kvinnherad siden hun var liten. Det norske statsborgerskapet mistet hun imidlertid da hun ble 19. Norge har kun i enkelte tilfeller godtatt dobbelt statsborgerskap før den nye loven som tillater to statsborgerskap trer i kraft ved nyttår. Og det å si fra seg et statsborgerskap i Russland viste seg være mer komplisert enn hun trodde. Dermed faller Zumilana, som har permanent opphold i Norge, men akkurat nå bare russisk statsborgerskap, mellom to stoler. Statens Lånekasse gir i utgangspunktet nemlig lån og stipend kun til studenter med norsk statsborgerskap. 

Avslaget fra Statens Lånekasse fører ikke bare til at den engelske studieplassen sannsynligvis ryker. Nå er det også for sent med studieplass i Norge dette semesteret.

Hør mer i videoen.