Siste:

Dag Olav Husås

Dette kan få Oliver Cromwell til å snu seg i grava

Ta stemningen fra en 1600-talls pub i England på 1600-tallet, pluss på med komedie fra Shakespeare og sett det opp under taket på Staalehuset. Da får du et frodig stykke klassisk teater. – Hvis du ikke lar deg underholde av dette, da kan vi rett og slett ikke hjelpe deg, sier Haugesund Teater.

HAUGESUND: Noen hvisket teatersjefen i øret at haugesunderne ønsket seg klassisk teater. Og hva er mer klassisk enn Shakespeare? Så nå er Shakespeares forviklingskomedie «En midtsommernatts drøm» på veg til Staalehuset. Barokksangerne i «The Alehouse Sessions» er med på laget, og det er repertoaret deres som kan få puritaneren Cromwell til å snu seg i grava. Han bannlyste nemlig teater, noe som gjorde at arbeidsledige sangere og musikere trakk inn i pubene. Der blomstret musikken opp igjen på tvers av klassene. 

– Dette stedet minner om The Globe, Shakespeares teater i London, sa Bjarte Eike fra The Alehose Sessions i dag.

Hør mer i videoen.