Siste:

Jarl Vidar Meling

– Det gjør vondt å føle seg redusert til en slags tigger

Familien til seks år gamle multihandikappede Casper har tøffe dager, og ber nå om hjelp for å klare hverdagene. For når både mamma og pappa er blitt uføretrygdet på grunn av sykdom og stor belastning, har det blitt mer og mer vanskelig å få det til å gå rundt.

HAUGESUND: Seks år gamle Casper fikk hjernehinnebetennelse som baby. Diagnose og behandling kom for seint, og han ble multihandikappet, noe som til slutt utløste 9,5 millioner kroner i erstatning fra Norsk Pasientskadeerstatning. Summen kan se stor ut på papiret, men i en hverdag der en må flytte fra huset og ting hjemme må tilrettelegges går pengene fort.

– Jeg har alltid vært selvstendig, alltid klart meg selv. Og nå sitter jeg i en situasjon det jeg så vidt klarer meg,  sier Marie Werenfels.

Resten av erstatningssummen må porsjoneres ut, så Casper har midler resten av livet. Når både mamma og pappa er uføretrygdet på grunn av sykdom og belastning, har det blitt mer og mer vanskelig å få det til å gå rundt. Nå ber familien om hjelp gjennom Spleis, men det sitter langt inne.

– Det gjør vondt å føle seg redusert til en slags tigger, sier Jan Sverre Bauge.