Bli med på en uforglemmelig busstur

Med den gamle svartemarja i front og med den gamle Nedstrandsbussen i kortesje, tok Torvestadbussen fra 65 sin siste reis i dag. Det vil si, om to års tid er den på vegen igjen, restaurert tilbake til gammel prakt.

HAUGESUND/KARMØY: I dag gjenoppstod Torvastad Ring. Den gamle bussen fra 1965, Håvarstein sin buss som de sa på den tiden, som gikk fra Kopervik og Austre Karmøyveg, skal på verksted og pusses opp. Ildsjelene bak har trukket i de gamle uniformene sine for å følge bussen en siste runde på Torvastad før den skal til pers. 

At komforten i 2019 er satt i høysetet, bryr ikke veteranene seg om. De tilgir mer enn gjerne lyder, humping og manglende servo.  Så er det å håpe at Kolumbus tar det med godt humør at disse gubbene ikke har særlig sansen for de grønne bussene deres. Ingenting kan måle seg med de gamle skjønnhetene fra 60-tallet i deres øyne.

– Det er de som har sjel, sier de, og blåser litt av dagens sikre, komfortable, men masseproduserte busser.

Bli med på busstur i videoen.