Siste:

Karen Hesseberg

Syreren som bor i stabbur og jobber på bunadsfabrikk

Ahmad Al Halabi som flyktet fra Syria til Haugesund, men ikke helt visste hvor i landet han kunne starte et nytt liv, flyttet i høst til Lillehammer. Der åpnet det seg en unik jobbmulighet.

LILLEHAMMER: Etter et par år i Norge mistet Ahmad troen på at han kunne bruke utdannelsen som tekstilingeniør. Samtidig begynte ledelsen ved 130 år gamle Gudbrandsdalens Uldvarefabrik å miste håpet om å finne kvalifiserte vevere og ingeniører. Ingen nordmenn utdanner seg som det lenger. Tilfeldigheter førte dem sammen.

Ahmad bodde i Aleppo med fem millioner innbyggere. Nå bor han i ei ei urnorsk hytte, med norsk flagg på veggen og med en jobb ingen nordmann var kvalifisert til å ta,-  på en fabrikk som vever bunadsstoff.  Kanskje et aldri så lite tankekors for de som fremdeles mener Norge bør reserveres for nordmenn, tenker han. 

Bli med hjem til Ahmad i videoen.