Hør denne kloke og omtenksomme 16-åringen!

Når Team Rynkeby-syklist og 71° nord-deltaker, Henning Aarekol syklet på innsamlingstur for Barnekreftforeningen, kom det tikkende inn en Vipps-overføring på 600 "og noe" kroner. Det i seg selv var ikke så rart akkurat da, men giveren var noe helt utenom det vanlige.

Pengegaven kom fra 16 år gamle, Cornelius Christiansen Hetland, fra Haugesund. Han var akkurat ferdig med skolebedrift og satt igjen med et overskudd. Noen ville kanskje brukt disse på, for eksempel, kosedag med godteri og brus. Velfortjent belønning etter godt gjennomført skoleprosjekt. Men ikke Cornelius. For han var det å beholde pengene selv, en helt absurd tanke. Hvorfor i all vide verden skulle de det? De som allerede hadde så mye? Nei, det kom ikke på tale. Pengene skulle gis til noen som faktisk hadde behov for det, mente 16-åringen. Valget falt på Barnekreftforeningen.

– Vi har telefoner, vi har Playstation, vi har PCer… Vi trenger jo ikke så mye mer nå. Vi kan jo i hvert fall prøve å gi det til de som trenger det mer enn oss, sier Christiansen Hetland.

Se videoreportasje øverst i saken.