– Vi er veldig bekymret

Haugesund Frivilligsentral kan bli lagt ned i sin nåværende form fra i sommer. Forslaget er at den skal over på kommunale hender.

HAUGESUND: I 27 år har Norsk Folkehjelp i Haugesund blitt drevet av Frivilligsentralen. I sommer kan det være slutt. For fram til 2017 fikk organisasjonen bevilgningen direkte fra staten. Nå går summen på 414 000,- til kommunen, som skal fordele kronene.

Norsk Folkehjelp kunne loggføre 16500 frivillige arbeidstimer, eller 9,5 årsverk i 2018. Dette vil Tom Landås at det er kommunen som skal tilby. Tanken er at kommunene eventuelt kan samarbeide med organisasjoner, men Målfrid Vold, daglig leder i Haugesund Frivilligsentral, tør ikke regne med det. 

– Vi har kontrakt til 30. juni, det er fire måneder til i dag. Vi er veldig spente.

Hør mer i videoen.