Gir flere muligheter til de utenfor arbeidslivet

Hos Haugaland Industri i Haugesund har de nå åpnet dørene til en ny butikk i MC-avdelingen. Det betyr økt kapasitet og flere muligheter til de som, av ulike grunner, står utenfor arbeidslivet.

– Vi har jo et litt spesielt oppdrag som en attføringsbedrift. Alt som vi holder på med handler jo om å få folk ut i jobb, på en eller annen måte. Da trenger vi spesielle plasser som de kan få prøve seg uti, før de er klar til å komme ut i arbeidslivet, sier direktør i Haugaland Industri, Arvid Grimstvedt.

For Grimstvedt er observasjonen av menneskers utvikling en helt unik og svært givende opplevelse.

– Når de kommer til oss, så har de kanskje vært arbeidsledig i to år, kanskje mer, og i ferd med å miste dagpenger. Det gjør noe positivt med folk når de får stå opp om morgenen, komme på jobb og komme inn i vante rutiner, sier direktøren.

Se videoreportasje øverst i saken.