Siste:

Jarl Vidar Meling

May Kristin finner gull på jobb

Søppel er ikke hva det en gang var. Nå er det i ferd med å bli en av våre viktige ressurser. Gjenvinningsfaget blir mer og mer attraktivt blant de unge.

KARMØY: Avfallet vårt er verdt mer enn du aner. FNs miljøprogram har regnet ut at ett tonn mobiltelefoner (uten batterier) blant annet inneholder 3,5 kg sølv, 340 gram gull og 130 kg kobber. Gjenvinningsfaget er da også blitt et fag for fremtiden. Stadig flere får øynene opp for yrket som er både trygt og variert. 

18 år gamle May Kristin Pettersen er lærling hos Stena Recycling på Bøneset, og har akkurat tatt maskinførerbevis for hjullaster. Hun visste lite om faget før hun begynte, og må stadig forklare venner hva det egentlig går i. For bransjen sliter fremdeles med stigmatisering.

Men i vår region er trenden i ferd med å snu. Nå ser resten av landet til Haugalandet.