Siste:

– Her er det plass til 16 millioner porsjoner middag!

Det er ikke lite som har blitt gjort ved godshavnen på Husøy det siste året. En storstilt utbygging er snart, bokstavelig talt, i havn.

– Timingen er veldig god. Den terminalen vi i dag bruker er mer enn full. Det er for dårlig kapasitet. Så vi gleder oss nå i løpet av en måneds tid å kunne ta i bruk denne nye, sier havnedirektør ved Karmsund Havn, Tore Gautesen.

 

At det blir god plass på den nye terminalen er det ingen tvil om. En smilende havnesjef har gjort seg opp et regnestykke.

 

– På området her, så legger vi opp til at vi kan ha 300 frysekonteinere, stående på samtidig, koblet til strøm. I hver frysekonteiner har vi en kapasitet på 28 tonn. Det skulle gi, totalt sett, en kapasitet på 16 millioner porsjoner med middagsmat, sier Gautesen.

 

Se videoreportasje øverst i saken.