Siste:

Adm. direktør Reidar Westre på Scandic Maritim. Arkivfoto
Adm. direktør Reidar Westre på Scandic Maritim. Arkivfoto
Paul A. Sommerfeldt

Scandic Maritim er vinner av integreringsprisen 2018

Haugesund kommunes integereringspris for 2018 går til Scandic Maritim for deres arbeid med å gi innvandrer arbeidstrening og mulighet til jobb.

– Scandic Maritim har over tid gitt grupper som har stått utenfor arbeidslivet en mulighet få prøve ser i arbeidslivet, og er i dag en flerkulturell arbeidsplass, hvor mennesker fra 37 nasjoner arbeider, skriver leder i Haugesund integreringsråd, Bjørn Gunnar Husby (V) i en pressemelding. 

– De som begynner på arbeidstrening får ofte betalte vakter og jobb etter hvert, slik at de opplever mestring og tilhørighet, sier Husby.

– Et fyrtårn

Han legger til at Scandic Maritim er med på inkluderingen, og ser innvandrere som en ressurs og gir dem en mulighet i arbeidslivet.

– Slik fremstår de som et fyrtårn til inspirasjon for andre bedrifter på Haugalandet. Å delta i arbeidslivet, og bli inkludert på arbeidsplassen, er viktig for å bli integrert i det norske samfunnet. Gjennom arbeid sikres et selvstendig og verdig liv.

Integreringsprisen deles ut under ordførerens nyttårsmottakelse i januar.

– Scandic Maritim har betydd en stor forskjell for innvandrere i Haugesund. De har over tid bidratt til at innvandrere er blitt en del av det norske samfunnet. Haugesund kommune er heldig som har en bedrift som ser verdien av å gi innvandrere en mulighet, heter det i begrunnelsen.