– Alltid kjekt å få mannfolk inn i butikkene på lille julaften

Mens vårt julehandelmønster stadig er i forandring, er det en ting som ennå står støtt. Både lille julaften og selve dagen er det storinnrykk av menn - spesielt hos gullsmeden.

– Det er klart at våre butikker er ganske klar på at hvis mennene kommer inn lille julaften, da er lommeboka ganske åpen, fordi da er det ganske desperasjon. Så det er alltid kjekt å få mannfolk inn i butikkene på lille julaften, sier en smilende leder for Amanda Storsenter, Ann Elin Marthinussen.

Dag Einar Solberg ved Oasen Storsenter nikker seg enig med konkurrenten. Han forteller at det er spesielt to steder som får innrykk av menn i siste liten.

– Hvis vi snakker med gullsmedene eller Informasjonen som selger gavekort, så tror jeg nok de kan si at mannfolka er i flertall de siste to dagene før jul. Og de ser gjerne ikke så mye på pengene hvis de først finner den gaven de tror de skal ha, sier Solberg.

Se videoreportasje øverst i saken.