Siste:

TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)
TOMÅLSSCORER: Ibrahima Wadji ble avgjørende med sine to scoringer mot Start i siste serierunde. (Foto: Daniel Netland)

Wadji og FKH slo poengrekorden og sendte Start ned

Ibrahima Wadji gjorde som han ville i 2. omgang og sendte Start ned i OBOS-ligaen. David Akintola scoret også i det som høyst sannsynlig var nigerianerens siste FKH-kamp.

FOTBALL: Etter en dårlig FKH-omgang, hvor det var Start som gikk til pause med ledelse etter at Adeleke Akinyemi tidlig sendte sørlendingene foran, snudde hjemmelaget kampen i 2. omgang.

Halvveis var Start over streken, mens de 45 minutter senere var OBOS-ligaklare.

FKH gnistret likevel ikke etter sidebyttet, men da David Akintola fikk pirket inn 1-1 på en corner etter 59 minutters spill, så ikke de hvit- og blåkledde seg tilbake.

Wadji-show i 2. omgang

For bare snaue ti minutter etter utligningen banket Ibrahima Wadji inn 2-1, etter et soloraid som minnet om scoringen hjemme mot Odd forrige måned. Og minutter senere satt den i nota igjen for den brennhete senegaleseren.

Dermed så det blytungt ut for Start, og Kjetil Rekdals lag klarte heller ikke å komme tilbake i kampen. Dét betyr at sørlendingene spiller på nivå to neste sesong.

FKH, på sin side, hadde ikke veldig mye å spille for i kveld, men klarte med seier å slå egen poengrekord i Eliteserien. Den lød på 51 poeng fra bronsesesongen i 2013, og ble slått med to poeng i år, selv om det til slutt kun ble 4. plass.

Og om det neste helg blir Rosenborg-triumf i cupfinalen, skal klubben igjen spille europacup neste sesong.

FKH startet slik (4-4-1-1): Helge Sandvik – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko (Bruno Leite fra 51.), Alexander Stølås – David Akintola (Tobias Svendsen fra 79.), Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg (Ibrahima Kone fra 58.) – Christian Grindheim – Ibrahima Wadji.