Siste:

HELTENT FØR SIN SISTE FKH-KAMP: David Akintola. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)
HELTENT FØR SIN SISTE FKH-KAMP: David Akintola. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

– Jeg skal avslutte med ti scoringer

David Akintola spiller sin siste FKH-kamp i morgen, og ønsker å avslutte med stil. Mot dumpekandidat Start har de hvit- og blåkledde lite å spille for, men disiplinærtrøbbel har likevel skapt hodebry for trener Eirik Horneland.

FOTBALL: FKH spiller årets siste kamp i morgen, men har lite å spille for. 4. plass og mulig europacupspill, gitt at Rosenborg vinner cupfinalen neste helg, er allerede i boks. 

– Jeg skulle ønske vi hadde fått et bedre resultat i Molde og at denne kampen hadde vært avgjørende for en medaljekamp, men det er den dessverre ikke, sier FKH-trener Eirik Horneland én dag før nedrykkstruede Start kommer på besøk. 

– Blir spesielt

For midtbaneduracellen Sondre Tronstad blir imidlertid kampen svært spesiell. Sørlendingen, som fikk seniordebuten for Start i daværende Adeccoligaen (OBOS-ligaen) i 2012, kan sende gamleklubben ned på nivå to.

– Det blir spesielt, men fokuset mitt er på FKH. Det eneste jeg tenker på er tre poeng og seier. Det hadde vært deilig å avslutte med en skikkelig god kamp. Å slå poengrekorden hadde også vært deilig, sier Tronstad, som har støtte hjemmefra.

– Familien holder med meg. De har vært Start-fans før, men jeg tror de holder mest med meg og FKH nå.

(Saken fortsetter under bildet)

GAMMEL START-GUTT: Sondre Tronstad kan sende gamleklubben ned i OBOS-ligaen.

Eirik Horneland tenker ikke noe særlig på at FKH kan påvirke hvem som rykker ned. Før siste serierunde ligger Start på kvalikplass, og kan være avhengig av å vinne på Haugesund stadion for å ende på trygg grunn.

– Det er en Eliteserie-kamp og det er en motivasjon i seg selv, bedyrer FKH-treneren, som er nominert til årets trener i toppdivisjonen i Norge. 

Horneland forventer at hans gutter er klar for en siste innsats i morgen.

– Jeg tror og håper guttene er klare. Alle signaler tyder på det, så får vi se i morgen, sier han. 

Toppscoreren spiller sin siste FKH-kamp

Flere spillere gir seg i FKH etter sesongen, deriblant midtstopperbautaen Vegard Skjerve, men publikumsfavoritten David Akintola kommer til å bli savnet på kanten. I morgen spiller han etter alle solemerker sin siste kamp ikledd hvitt og blått.

– Jeg tror kampen i morgen blir min siste. Etter ferien vil vi se hva som skjer, men fremtiden min er usikker akkurat nå og jeg vet ikke hva som vil skje, forteller nigerianeren.

Akintola har trivdes godt i FKH, selv om det bare blir med det ene året på Vestlandet.

– Jeg har hatt en veldig fin tid her. Trenerne og spillerne har hjulpet meg mye, og jeg har blitt bedre både offensivt og defensivt. Jeg vil savne guttene, innrømmer han. 

Midtjylland-eiendommen ønsker å avslutte på best mulig vis.

– Jeg håper virkelig å score to mål i morgen, så kan jeg avslutte med ti scoringer, smiler FKH-toppscoreren, som blir for dyr å hente permanent i vinter.

To FKH-spillere har fått disiplinærstraff – ikke med mot Start

Før Molde-kampen forrige serierunde var det mye oppstyr rundt hvorvidt Ibrahima Wadji og Tobias Svendsen skulle få spille eller ikke mot klubben de er utlånt fra.

Nå er en ny FKH-duo i søkelyset, av andre, uvisse årsaker. Keeper Per Kristian Bråtveit og angrepsspiller Kristoffer Velde har nemlig begge fått disiplinærstraffer og involveres ikke mot Start. Duoen har derfor ikke trent med resten av gruppa denne uka.

– Begge bommet på forberedelsene inn mot Molde-kampen, sier en ordknapp Eirik Horneland om situasjon.

Han ønsker ikke å gå innpå hva som skjedde under oppholdet i Rosenes by, men bekrefter at det blir keeperbytte i morgen.

– Helge står i morgen, avslutter Horneland. 

Sannsynlig FKH-lag (4-4-1-1): Helge Sandvik – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Torbjørn Kallevåg – Christian Grindheim – Ibrahima Wadji.