Slik så det ut i Maritim Hall søndag formiddag.
Slik så det ut i Maritim Hall søndag formiddag.

270 barn og unge deltar i Sjakk NM i Haugesund

HAUGESUND: Sevland Sjakklubb og Haugaland Sjakklubb arrangerer denne helgen NM for barn og ungdom i Scandic Hotell Maritim.

270 barn og unge deltar i mesterskapet det flere lokale spillere hevder seg helt i toppen på siste dag av NM.

Egil Melkevik i Sevland sjakklubb forteller at det er særlig tre lokale utøver som kan stikke av med hver sine NM-titler i løpet av dagen.

– Vi har Simen Sørensen i den øverste gruppen for ungdom opp til 26 år og som ligger på delt førsteplass. Så har vi Sander Fuglestein som ligger alene på toppen i gruppe C som er alderen 13 til 14 år. I tillegg har vi Julian Lothe Ringen som spiller på ni-års alderen som ligger helt i toppen, forklarer han. 

Tidligere i formiddag ble det klart at karmøybuene Sjur Ferkingstad og Hallvard Haug Flatebø satte verdensrekord i lynsjakk med spill i over 50 timer. Mens de to kjempet om rekorden i 1. etasje på hotellet, sitter de øvrige deltakerne i et nærmest fullsatt Maritim Hall.

– I tillegg til å sette verdensrekord denne helgen kan vi få med oss noen lokale norgesmestre. Dette må kunne sies å være en god helg, sier Melkevik med et stort smil. 

Konsentrerte spillere i NM for barn og unge.