KUNNE JUBLE FOR SEIER: Kaptein Christian Grindheim scoret det viktige 2-0-målet mot Ranheim. Sondre Tronstad, med ryggen vendt til, gjorde FKHs første mål, og sammen sikret de topp fire-plassering for FKH. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)
KUNNE JUBLE FOR SEIER: Kaptein Christian Grindheim scoret det viktige 2-0-målet mot Ranheim. Sondre Tronstad, med ryggen vendt til, gjorde FKHs første mål, og sammen sikret de topp fire-plassering for FKH. (Foto: Fredrik Hagen / NTB scanpix)

FKHs medaljehåp lever etter å ha sikret mulig europacupspill

FKH fikk ikke medaljehjelp av Tromsø, men gjorde jobben selv mot Ranheim. Scoringer av Sondre Tronstad og kaptein Christian Grindheim sørget for at topp fire-plassering ble sikret.

FOTBALL: Til tross for skuffende fremmøtte (3.430) på Haugesund stadion, som dessverre har vært normalen denne sesongen, spilte FKH en svært viktig kamp i medaljestriden i kveld.

Og medaljehåpet lever fortsatt etter 2-0-seier mot Ranheim. Trepoengeren gjør også at en plassering blant de fire beste lagene i Eliteserien ble spikret, og dermed mulig europacupspill neste sesong, gitt at Rosenborg slår Strømsgodset i cupfinalen neste måned.

Midtbaneduoen ble avgjørende

Sett bort ifra et veldig godt frisparkforsøk av Ranheims Erik Tønne, og ditto fantastisk redning av Per Kristian Bråtveit, skjedde det lite i 1. omgang. Men i det 42. minutt ble det jubel på Haugesund stadion da Sondre Tronstad, tilbake fra karantene, skjøt via en Ranheim-spiller og i mål.

Og ikke lenge etter hvilen doblet FKH ledelsen, etter at Kristoffer Haraldseid fint serverte Christian Grindheim, som umarkert kunne stange inn 2-0 med pannebrasken. Kapteinen ble i kveld flyttet ned som sentral midtbanespiller, hvor han spilte en god kamp.

Molde vant igjen

Et tamt Ranheim-lag hadde ikke særlig mye å svare med, sett bort ifra noen sporadiske farligheter. Dermed rodde FKH i land seieren, men de fikk ikke hjelp av Tromsø i medaljekampen denne novemberkvelden.

I «Nordens Paris» ble romsdalingene for sterke og vant 4-2. Molde har derfor fortsatt et forsprang på tre poeng, i tillegg til å å være 11 plussmål bedre enn FKH.

FKH må derfor vinne neste (borte)kamp, som er mot nettopp Molde, for å kunne ta medalje i årets Eliteserie.

FKH startet slik (4-4-1-1): Per Kristian Bråtveit – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Christian Grindheim (Torbjørn Kallevåg fra 88.), Joakim Våge Nilsen – Ibrahima Wadji (Tobias Svendsen fra 90.) – Ibrahima Kone (Bruno Leite fra 60.).