Siste:

ÉN AV MATCHVINNERNE: David Akintola satte inn 1-0 fra straffemerket mot Odd. Etter timen spilt gjorde Ibrahima Wadji det viktige 2-0-målet etter en herlig enmannsprestasjon. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)
ÉN AV MATCHVINNERNE: David Akintola satte inn 1-0 fra straffemerket mot Odd. Etter timen spilt gjorde Ibrahima Wadji det viktige 2-0-målet etter en herlig enmannsprestasjon. (Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix)

Afrikanerne ga FKH perfekt bursdagsgave

FKH var ikke på sitt gnistrende beste, men sikret likevel tre poeng takket være scoringer av David Akintola og Ibrahima Wadji. Dermed er de hvit- og blåkledde for fullt med i medaljekampen.

FOTBALL: Etter Moldes poengtap i går hadde FKH en gyllen mulighet til å knappe inn på laget på bronseplass, og Eirik Hornelands mannskap innfridde da Odd kom på besøk.

I klubbens jubileumskamp, (nesten) 25 år siden stiftelsen, måtte en straffe til for å få kveldens første scoring foran de 3.931 fremmøtte.

Straffescoring og pausetumulter

Etter et dårlig tilbakespill fra en Odd-forsvarer, felte keeper Sondre Rossbach Bruno Leite innenfor 16-meteren. David Akintola var ikke vond å be fra straffemerket og satte inn ledermålet etter drøye halvtimen spilt.

15 minutter senere smalt det igjen, men da etter at pausesignalet hadde gått. De to lags spillere barket sammen etter at nevnte Rossbach løp over halve banen for å konfrontere Leite med at den ferske landslagsspilleren til Kapp Verde hadde filmet seg til straffen som førte til 1-0.

Vanvittig Wadji-prestasjon sørget for 2-0

Tumulter ble det ikke i 2. omgang, men ny scoring signert en afrikaner ble det.

59 minutter var spilt da Ibrahima Wadji, et aktivum som vanlig, fikk ballen på høyresiden. Senegaleseren tok nydelig med seg ballen på ett touch inn i bakrommet, fosset fra alt og alle og trillet inn 2-0 mellom beina på Odd-keeper Sondre Rossbach.

Gjestene kom mer med utover i omgangen, og var uheldige, men kanskje mest udyktige som ikke klarte å få hull på byllen. Dermed ebbet det hele ut i 2-0-seier til FKH, som virkelig er med i medaljekampen etter sin tredje trepoenger og «clean sheet» på rappen.

Møter Molde til medaljekamp

Resultatet gjør at kun målforskjell skiller Molde og FKH på henholdsvis 3. og 4. plass. I nest siste serierunde møtes lagene på Aker stadion til det som kan bli en godbit av en toppkamp.

Før det møter FKH Sarpsborg 08 neste helg, mens Ranheim venter på Haugesund stadion 4. november. Siste serierunde spilles i slutten av november hjemme mot Start.

FKH startet slik (4-4-1-1): Helge Sandvik – Kristoffer Haraldseid, Fredrik Pallesen Knudsen, Ben Karamoko, Alexander Stølås – David Akintola, Sondre Tronstad, Joakim Våge Nilsen, Bruno Leite (Torbjørn Kallevåg fra 75.) – Christian Grindheim (Ibrahima Kone fra 90.) – Ibrahima Wadji (Frederik Gytkjær fra 89).