Knut Foldøy skiller lag med Vard. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)
Knut Foldøy skiller lag med Vard. (Foto: Arne Kristian Stave Ytreland)

13 poeng opp til trygg plass etter nytt Vard-tap

Vard gikk på sitt sjette strake tap hjemme mot Kjelsås søndag. Nå er det nesten ikke lenger teoretisk mulig for Vard å holde plassen i 2. divisjon.

FOTBALL: Tidligere FKH-spiller Oddbjørn Skartun scoret sitt sjette mål for sesongen og ga Vard ledelsen 10 minutter før hvilen, men Kjelsås kom sterkt tilbake og vant 3-1 på Haugesund stadion.

Walid Chafouk Idrissi scoret bortelagets to første mål, før Nicholas Grøndalen Kristiansen drepte kampen kvarteret før slutt.

– Vi har sluppet inn enkle og dumme mål hele sesongen

Vi må tilbake til juli sist gang rødtrøyene vant (Vidar borte), og snart er det ikke lenger teoretisk mulig for Knut Foldøys mannskap å holde seg i 2. divisjon.

– Det er likt som mange kamper vi har spilt i år. Vi tar ledelsen, men så slipper vi inn enkle og dumme mål. Det har vi gjort hele sesongen, depper Vard-spiller Andreas Ulland Andersen, som så sitt lags tabellsituasjon bli ytterligere forverret mot Oslo-laget. 

Er dere helt fortapte nå? 

– Så lenge det er teoretisk mulig skal vi prøve, men vi må bare innrømme at det ikke ser bra ut, innrømmer midtbanespilleren.

Vard forsterket med svensken Jesper Andreasson i sommer, men har ikke klart å løfte seg nevneverdig, tross fire poeng på de to første kampene etter ferien.

– Det har sneket seg inn en usikkerhet i laget, som har gjort at vi har slitt både mentalt og fysisk, fortsetter Ulland Andersen.

Angrer ikke på at han takket nei til lukrativt tilbud fra topplag

Etter vårsesongen takket Andreas Ulland Andersen nei til et lukrativt tilbud fra divisjonskollega og topplaget Egersund. Men han angrer ikke.

– Vard var allerede da et bunnlag, slik at det ikke er noe jeg angrer på, sier 29-åringen.

Vard spiller mot bunnlagene Nardo og Stjørdals/Blink de neste to kampene, før Bryne venter på Haugesund stadion 1. oktober.

Det har ikke lyktes Hnytt å få kontakt med Vard-trener Knut Foldøy.