IMG_0269

Toralv og Agnes ble foreviget i Haraldsgata

Haugesunds svar på «Walk of Fame» fikk to nye stjerner i dag.

FILMFESTIVALEN: En god halvtime etter planlagt skjema møtte Toralv Maurstad og Agnes Kittelsen opp på hjørnet mellom Haraldsgata og Nygata for å avduke hver sin stein.

Den folkekjære skuespilleren Maurstad synes det hele var storartet, men innrømmer at det ikke har helt gått opp for han.

– Jeg må si at hvis du spør meg om et par dager så har jeg kanskje oppfattet hva som skjer. Det er litt nytt, men det er storartet.

Han synes det er en fin måte å bli minnet på.

– De husker deg kanskje litt lengre noen av dem. Publikum som går forbi og det er jo de du har spilt for et helt liv. Det er en slags glede. Ikke det at du tar applaus eller noe, men en glede på en annen måte. Det er en ære, sier han.

Selv med sine snart 92 år er Maurstad fortsatt aktiv i skuespilleryrket, og skal i år spille i stykke Peer Gynt.

– Jeg er så heldig at jeg er i fullt arbeid. I min alder så går man av når man er 70, men jeg har klart å få lov til å fortsette helt til nå, sier han.

– Kommer du til å fortsette videre?

– Ja, jeg har tenkt det hvis jeg holder meg frisk nok. Det verste er å huske tekstene. Når en blir gammel så husker en ikke så mye, men jeg håper det varer. Jeg liker jobben for å si det på den måten. Det er et privilegium å få et arbeid som en liker, smiler Maurstad.

Toralv Maurstad på vei for å avduke steinen sin. Bak han følger Agnes Kittelsen.

– Steinene er veldig fine

Agnes Kittelsen har vært på filmfestivalen ved flere anledninger før, og å få navnet sitt på en stein i Haraldsgata var stort.

– Det var større enn jeg hadde trodd. Det er noe med å se så mye folk som møter opp, og denne festivalen som jeg kommer tilbake til år etter år. Det er veldig fint. En blir ekstra glad i kollegaene sine og bransjen, sier hun, og legger til at hun synes steinene er veldig fine.

Tidligere år har det vært travelt for Kittelsen, men i år har hun litt mer tid til overs, og hun har planlagt tiden godt.

– Jeg har linet up et program, så det gleder jeg meg til. Jeg skal se et par utenlandske filmer som ikke kommer til Norge, avslutter hun.

Toralv Maurstad, Odd Fossan Waage og Agnes Kittelsen foran rundt 250 oppmøtte.