Sørget for en «Kongesommer»

TYSVÆR: For andre år på rad arrangerer Tysvær Frivilligsentral «Kongesommer». Det er et arrangement som går over fem dager, hvor barn har mulighet til å delta på forskjellige aktiviteter hver dag.

Mandag var de i Dragevika, hvor de hadde bading, leking og laget mat. Med seg på matfronten hadde de Ina Therese Lindvik, som sammen med barna laget fiskeburgere og jordbærdessert.

Tirsdagen samlet de seg i buss, og kjørte avgårde til Snurrevarden Gård på Håvik.

Onsdagen var dagen med mest deltakere, og da var de i Tysværtunet å badet, samt klatret og gikk på kino.

– På onsdagen var det faktisk over 70 barn med. Bading var utrolig populært. Vi fikk være i hallen før den åpnet for alle, sier leder i Tysvær Frivilligsentral, Gerd Jorunn Christensen.

Torsdagen var de i Grinde, hvor Haugesund Parkour lærte barna litt parkour, samt de fikk lære seg litt sjonglering.

Fredagen var siste dag, og da reiste de inn til Nedstrand for å være i klatreparken.

Et tilbud for alle

Alle aktivitetene er gratis for barna å delta på. Det er heller ikke satt noen aldersgrense for å være med.

– Noen barn kommer alene, men veldig mange har med foreldre og småsøsken. Den yngste som var med som lillebror var 1,5 år, mens den eldstre deltakeren var 15 år. Det er et ganske stort spenn. Vi prøver å tilrettelegge så flest mulig kan være med, og ønsket alle som kom velkommen, sier Christensen.

Hun forteller at det har vært veldig gode tilbakemeldinger fra både barna og foreldrene.

– Jeg snakket med en mor som kom å hentet jenta si etter klatreparken. Hun fortalte at jeg skulle bare visst hva dette betydde for henne. Bare det at også hun kunne komme tilbake på skolen å fortelle hva hun hadde gjort i sommer. Det var ei syk mor som ikke klarte å ta med barnet sitt på så mye, så det betyr veldig mye at vi kan være med å bidra til dette, sier Christensen.

Også barna lurte på hva de skulle gjøre dagen etter klatreparken, men da måtte de voksne skuffe dem med å si at nå var det ferdig.

– Det synes de ikke var noe kjekt, de skulle nok ønske det fortsatte i noen dager til, legger hun til.

Gode forbilder

Tysvær Frivilligsentral har med seg frivillige i både planleggingen og utførelsen. De har blant annet med seg ungdommer som deltar i Innsats for andre-faget på Frakkagjerd ungdomsskole. De er med som ungdomsskoleledere.

– Det er utrolig kjekt å ha dem med, og det at vi har ungdommer med som blir gode ledere og forbilder tror jeg er viktig. I går etter klatreparken så jeg at noen jenter sprang bort til de unge frivillige som hadde vært med dem, og gav dem en klem. De hadde fått nye venner, sier Christensen med et smil.

De har også hatt med eldre frivillige, da det noen steder har vært krav om å ha med voksne i forskjellige aktiviteter.

Totalt var det rundt ti frivillige med på de forskjellige aktivitetene, pluss at foreldrene var med å hjalp til på veldig mye.

Håper å kunne fortsette i mange år

De har i flere år hatt et lignende opplegg, men da reiste de på tur. For å treffe flere, og for at flere skal ha muligheten til å være med på aktivitetene endret de det heller til dagtilbud. De «stjal» navnet fra Karmøy Frivilligsentral som har drevet med det samme i rundt ti år.

– Vi fikk lov til å ta navnet, så det var ikke slik stjeling, ler Christensen.

Så søkte de midler til aktivitetene, og fikk det. De er avhengig av penger for å kunne finansieret opplegget. Dette er noe som har vært veldig vellykket, og de håper og tror at de vil få midler videre også for å fortsette dette tilbudet de neste somrene.

Totalt har det vært 110 barn med på de forskjellige dagene denne uken.