Geir Tangen
Geir Tangen

«Maestro» nominert til nederlandsk litteraturpris

Geir Tangens debutroman «Maestro», eller «Het Meesterwerk» som den heter i Nederland, har fått en fantastisk mottakelse siden den kom ut i februar, og lå på topplistene hos Amazon i Nederland i flere uker.

KULTUR: I juni ble Geir Tangens debutroman «Maestro» nominert til den nederlandske litteraturprisen Hebban Thriler Clubprijs 2018.

Dette er den samme prisen som tidligere gikk under navnet Crimezone Thriller Award, og har vinnere som Dan Brown, Henning Mankell, Karin Slaughter, Terry Hayes og Paula Hawkins.

– Det er en utrolig stor ære å bli nominert til en internasjonal krimpris. Dette er en pris jeg som bokblogger har fulgt med på i mange år, og det å da bli shortlisted er utrolig morsomt, sier Tangen om prisen.

Store planer videre

– Mine planer videre er ganske spikret. Tredje og siste bok i krimtrilogien fra Haugesund «Død manns tango» kommer 5. oktober, og i løpet av høsten dukker jeg opp på litteraturfestivaler rundt om i både Norge og Sverige.

For øyeblikket skriver han også på to nye bokprosjekter. En thriller for voksne og en spenningsroman for ungdom.

Nederlandsk omslag på boka.