Dette året kan Geir Jakobsen feire 10-års jubileum som senterleder.
Dette året kan Geir Jakobsen feire 10-års jubileum som senterleder.

Han har lokket kundene til å lage barn og gifte seg. Hva blir det neste stuntet til senterlederen?

KVINNHERAD: Geir Jakobsen har lokket kundene til å lage barn og gifte seg på kjøpesenteret på Husnes. Nå lurer alle på hva det neste stuntet til senterlederen fra Vea blir.

– Vi tenkte at dette har ingen gjort før og da må noen gjøre det for aller første gang. Det er kjekt å gjøre ting som er litt ute av boksen og som ikke alle andre gjør, sier Geir Jakobsen.

For snart to uker siden arrangerte Jakobsen og Husnes Storsenter landets første kjøpesenter-vielse. Senterlederen tok selv frem gitaren og bidro under bryllupet.

Senterlederen er ulastelig antrukket i dress og gjør de siste forberedelser før det skal skrive norgeshistorie mellom rulletrapper og de 40 butikkene på Husnes Storsenter i Kvinnherad. Blomsterdekorasjonene er på plass, sjampanjen helles i stetteglass og kunder stopper opp for å få en god posisjon til bivåne begivenheten. For første gang her i landet er det duket for vielse midt i åpningstiden på et kjøpesenter.

– Et kjøpesenter er treffpunktet, det er dette som er møteplassen i dag. Tidligere var det dagligvarebutikken på hjørnet, men nå er det dette den naturlige plassen å møtes. Så hvorfor ikke arrangere et bryllup her, sier Jakobsen med et stort smil.

Video: Danset brudevals på kjøpesenteret

Stunt

Responsen lot ikke vente på seg da det ble ulyst konkurranse om å vinne bryllup på senteret og gaver til en verdi av ca 150.000 kroner. 52 par ble nominert og forrige lørdag stod bryllupet med hundrevis av kunder som vitner. Mange av de fremmøtte minnes stuntet da senterlederen utlyste konkurranse om å gi 150.000 i gaver til dem som klarte å føde en baby tettest opp mot senterets 5-års jubileum. Innbyggerne lot seg ikke be to ganger og sørget for at det ble satt fokus på befolkningsutviklingen i kommunen. Stuntet sørget for at Husnes Storsenter ble kåret til årets kjøpesenter her i landet, foran blant annet Oslo City.

– Vi skal sørge for at det skjer noe positivt i kommunen. Senteret skal ikke bare være et sted for shopping, sier 55-åringen.

Han innrømmer gjerne at han er over gjennomsnittet opptatt av å finne på lure ting for å få oppmerksomhet.

– Jeg er veldig glad i stunt og er opptatt av at vi må tenke annerledes enn dem som driver senter i byen. Vi skal spille på lag med innbyggerne og kulturlivet, sier han.

Kulturmann

Nettopp kulturlivet er en sentral del av livet til Geir Jakobsen som flyttet fra Veavågen til Husnes for ti år siden. Frem til da hadde han blant annet jobbet hos Brødrene Jakobsen på Oasen på Norheim i en årrekke. På fritiden var han ofte å se som bassist både på ulike scener og konserter på Karmøy og resten av Haugalandet. Gitaren ble med til Husnes der han har vært sentral i både i revyer og konserter. Senteret har på mange måter blitt en viktig kulturarena i bygden med rundt 2.500 innbyggere.

Geir Jakobsen er selv en aktiv kulturaktør i Husnes og bidrar i både på konserter og på revyer med bassgitaren. Foto: Privat

– Vi skal være samlingsstedet i kommunen og har hatt mange konserter opp gjennom årene. Sist vi talte opp kom vi frem til at det har vært 150 artister kjent fra TV-opptredener innom her i løpet av de siste ti årene, sier han.

Første helgen i juni i år toppet det hele seg da blant annet Stavangerkameratene var på plakaten i forbindelse med Husnesdagene. I den forbindelse var ti-tusen kunder og publikummere innom i handlesenteret i løpet av en og samme helg.

Til tross for at det kun bor 2.500 mennesker på Husnes er det trangt om plassen på senteret når det holdes nattåpent. Foto: Privat

Trives

De første tre årene Jakobsen jobbet som senterleder, pendlet han fra Vea og den lange veien inn til Kvinnherad. I ukedagene bodde han i seilbåt, mens i helgene bar det hjem til Karmøy. Etterhvert ble det permanent flytting, noe han ikke har angret på.

– Jeg trives veldig godt. Jeg har alltid vært glad i sjøliv og her inne har vi sjøen rundt oss på alle kanter. Det er fantastiske turmuligheter i fjellet og om vinteren blir det mange skiturer, forteller han.

Båtliv

Selv har han tre forskjellige båter som brukes flittig på fritiden. I sommer bærer det avgårde med seilbåt der han blant annet legger til på Åkra under Fiskeridagene og på Sildajazz i Haugesund.

Mens han nyter båtlivet og skjærgården i Sunnhordland og på Haugalandet blir det ikke fritt for å planlegge nye sprell på jobben. Mange lurer på hva han skal finne på neste gang.

– Jeg har et par stunt jeg går sammen med. Nå har vi hatt baby og ekteskap. Neste gang skal vi ha en uke der vi fokuserer på de eldre og lager mye morsomt og ivaretar dem på en god måte, sier han.

Samtidig røper Jakobsen som i år kan feire 10-års jubileum som senterleder at han ruger på en godbit av en aprilspøk til neste år.

– Min aprilsnarr til neste år er at vi går ut og sier at vi skal holde begravelse på senteret. Men det må du ikke fortelle til noen, sier han lurt.

Geir Jakobsen er blitt viden kjent for sine markeds-stunt som senterleder på Husnes.