Øyvind Mork, administrerende direktør Asplan Viak AS. Foto: Chris Aadland
Øyvind Mork, administrerende direktør Asplan Viak AS. Foto: Chris Aadland

Asplan Viak etablerer seg i Haugesund

NÆRINGSLIV: – Spennende markedmuligheter og stor oppdragsmengde gjør at vi nå satser sterkt i Haugaland-området, opplyser Asplan Viak i en pressemelding. I løpet av høsten etablerer de seg i Haugesund.

– Dette er et område hvor vi lenge har hatt høy aktivitet og pågang både fra private – og offentlige oppdragsgivere. Vi benytter derfor anledningen til å ta et enda sterkere merkedsgrep i regionen, sier administrerende direktør, Øyvind Mork.

 – Tilstedeværelse er viktig

Han mener regionen, med like stort innbyggertall som hele Troms fylke, har stort potensial. 

– Asplan Viak er i vekst og vi har en uttalt ambisjon om å være lokalt tilstede med både kompetanse og kapsitet. Vårt Stavanger-kontor har i flere år tatt bevisste markedsgrep i Haugaland, i tillegg er vi etablert på Bryne. Nå ser vi at tiden er moden for et eget kontor også i Haugesund. 

 Jakter nye medarbeidere

I første omgang er det fagene Vann og miljø, Plan og Samferdsel som skal på plass i Haugesund. 

– Dette er fagområder som vi per i dag har behov for å få dekket opp i vår lokale oppdragsportefolie. Etter hvert vil det nok bli nødvendig å supplere med flere fagdisipliner, mener Mork. 

I løpet av tidlig høst lander Asplan Viak leiekontrakt for nye lokaler sentralt i Haugesund. 

– Vi har allerede startet jakten på den beste kompetansen i regionen. Det ligger gode muligheter i det å være med og forme et lokalkontor fra starten, så her er det bare å søke, oppfordrer Øyvind Mork.