FOTO: Fincantieri
FOTO: Fincantieri

224 meter med ren luksus til Haugesund

HAUGESUND: Cruiseskipet «Seven Seas Explorer» klapper til Garpaskjærkaien klokken åtte onsdag morgen med 700 passasjerer og et mannskap på 550 ombord.

Det 12 dager lange norgescruiset startet i København den 24. Juni. På turen besøkes Kristiansand, Bergen, Harstad, Bodø, Ålesund, Geiranger, Hellesylt, Flåm, før seilasen går fra Haugesund til Gøteborg og Oslo.

 – I løpet av dagen på Haugalandet skal passasjerene på utflukter til Karmøy, der de skal oppleve Skudeneshavn, Avaldsnes og spaserturer på Åkrasanden. Arquebus krigshistoriske museum i Tysvær, og Åkrafjorden i Etne får også busslaster med gjester. I Haugesund blir det guidede rundturer både i buss og til fots, før de drar videre fra Haugesund klokken 16:00, opplyser reiselivssjef, Vigleik Dueland.

Det 224 lange skipet ble bygget i Italia, og eies av Regent Seven Seas Cruises. Skipet hadde sitt første cruise i 2016. Skipet regnes å være en av de mest luksuriøse cruiseskipene. Skipsdåpen fant sted i Monaco, og gudmor var Charlene Prinsesse av Monaco.