Foto: Harald Thorkildsen
Foto: Harald Thorkildsen

Oppfordrer folk til å ta bilder av søppel i fjellet

I helgen åpnet Den Norske Turistforening alle sine betjente hytter og startet samtidig en kampanje for å holde fjellet rent for søppel.

I den forbindelse ble det lansert en sommerkonkurranse der alle som ferdes i fjellet oppfordres til å ta bilde av søppel de finner på turen, og deretter plukker opp bosset og frakter det med seg hjem.

– Det eneste du trenger å gjøre er å ta et bilde av søppelet du har funnet, til fjells, poste det på Instagram og tagge bildet med #holdfjelletrent. Samtidig som du slår er slag for renere natur, er du med på trekningen av et opphold på en av våre fire betjente hytter, sier arrangements- og markedssjef på Haukeliseter fjellstue, Marcus Andersson.

Fire gavekort

Haukeliseter fjellstuePreikestolen fjellstueStranddalen turisthytte og Lysefjorden turisthytte gir bort en overnatting og treretters middag for to.

– Vi som bor og jobber her på Haukeliseter plukker det søppelet vi ser til fjells, men dette er en jobb som alle som går i fjellet må bli med på. Ingen kan gjøre alt men alle kan få gjort noe, sier Andersson.

Alle bilder som blir tagget har en sjanse til å vinne. De fire vinnerene blir trukket fredag 31. august.

– Her får dere muligheten til å gjøre en god gjerning på tur, og inspirere flere til å plukke søppel, og ikke minst bidra til et renere fjell, oppfordrer han.