DEN PLANLAGET DOKKEN: Dokk på Rubbestadneset sett fra øst
 Illustrasjon UNITECH Offshore
DEN PLANLAGET DOKKEN: Dokk på Rubbestadneset sett fra øst Illustrasjon UNITECH Offshore

Får en million kroner til ny tørrdokk

BØMLO– Dette er et viktig prosjekt i omstillingen av industriklyngen på Rubbestadneset, sier fylkesordfører Anne Gine Hestetun etter at Hordaland fylkeskommune gir inntil en million kroner til forprosjekt for ny tørrdokk.

Dokken på Rubbestadneset er blitt for liten til å ta imot de stadig større skipene som opererer i Nordsjøbassenget.

 – Ny og større dokk er viktig for å ta vare på industrien og kompetansen som finnes i skipsservicemiljøet på Rubbestadneset. Maritim sektor er inne i en grønn omstilling, og ny dokk gjør at Rubbestadneset i større grad kan tilby elektrifisering og ombygging til hybridskip. Hordaland skal være et foregangsfylke for bærekraftig skipsfart, sier fylkesordførar Anne Gine Hestetun.

Les også: Millionsatsing på Rubbestadneset

 LOS Marine har i mange år drevet skipsservice på Rubbestadneset. De har slipp og flytedokk, men ser at markedet er i ferd med å vokse ut av dokken. Den nye tørrdokken skal ha plass til det aller meste av skip som opererer i Nordsjøen. Den skal stå ferdig i første kvartal 2020.