Ny avaldsnestrener

Christiane Lessa trekker seg som Avaldsnestrener

Christiane Lessa fratrer som trener i Avaldsnes Idrettslag, damer elite etter avsluttet vårsesong.

FOTBALL: Det skal være Christiane Lessa som selv har bedt om at hennes arbeidsforhold i klubben avsluttes. I følge en pressemelding sendt ut fra klubben tirsdag ettermidddag ønsker den brasiliansk-fødte treneren å reise tilbake til USA hvor hun har bodd de siste 17 årene. Årsaken er av personlig karakter, og har ikke noen bakgrunn i klubbens resultater så langt i sesongen.

– Vi er godt fornøyd med Christiane og kan ikke skylde litt dårlige resultater på henne, de står vi alle bak, ledelse, trenere og spillere. Men vi har registrert at det har vært vanskelig sosialt for Christiane å flytte til et fremmed land uten noen nettverk rundt seg. Vi har av den grunn etterkommet hennes ønske om å få reise hjem, sier daglig leder i Avaldsnes, Norvald Kaldheim i pressemeldingen.

I følge pressemeldingen sendt ut av klubben nå i ettermiddag vil ikke Lessa erstattet. Hennes siste oppdrag for Avaldsnes blir en allerede planlagt reise til Canada for å observere unge fotball talenter som deltar på talentsamling den siste uken i juni. En samling Avaldsnes IL er invitert på. Lessa blir derfor ikke med på vårsesongens to siste kamper mot Røa og Arna Bjørnar.

– Jeg er svært glad for at Avaldsnes gav meg sjansen som trener i et spennende og profesjonelt miljø, og jeg har lært masse som jeg kan bruke når jeg nå drar tilbake til USA, sier Christiane Lessa, der hun ønsker å fortsette sin trener karriere, sier Kaldheim.

– Savnet etter familie og venner ble for stort og en større utfordring enn jeg trodde, uttaler Lessa i meldingen fra klubben.