Skjermbilde 2018-06-22 kl. 17.02.22

Nå får han kirke-folket med seg i pride-paraden

HAUGESUND: – Det er fortsatt mange fordommer mot det å være skeiv på Haugalandet. Håpet er at et slikt arrangement kan bidra til at terskelen blir lavere for å stå fram og elske den man vil, og leve et fullverdig liv, sier Welde Thorbjørnsen.

Nå kan det se ut til at initiativtakeren til Haugaland pride den 4. august langt på vei er bønnhørt. I dag ble det klart at KFUK-KFUM Haugaland krets, Kirkens Bymisjon Haugaland, Åpen Folkekirke Rogaland og enkeltansatte i Den Norske Kirke i Haugesund går sammen om å invitere til «Kirken på pride».

Les også: Vil har pride-parade gjennom Haraldsgata

Under paraden vil de gå med banneren «Kirken på pride». I tillegg vil de arrangere regnbuemesse i Skåre kulturkirke, ledet av Sigve Hasseløy Clemetsen. 

– Skåre Kulturkirke vil være åpen en stund etter messen, hvor det blir anledning til lystenning, refleksjon og samtale med kirkelig ansatte og helsepersonell, opplyser, Lars Breivik Hellerdal som er daglig leder KFUK-KFUM Haugaland.

Under Haugaland Pride vil også Kirkens Bymisjon ha stand med prosjektet «Leve med Hiv», Åpen Folkekirke arrangerer foredrag og KFUK-KFUM samarbeider med Haugaland Pride og Skeiv Ungdom om et åpent, rusfritt ungdomsarrangement på KM-huset på kvelden 4.aug.