OPPSTARTEN: Dette bildet er fra første trening i begynnelsen av januar. Knappe sels måneder etterpå har de 37 deltakerne tatt av til sammen 500 kilo.
OPPSTARTEN: Dette bildet er fra første trening i begynnelsen av januar. Knappe sels måneder etterpå har de 37 deltakerne tatt av til sammen 500 kilo.

Nå kan flere få hjelp til å gå ned i vekt

Første sesong med Biggest Winner er snart i havn, men allerede før skolestart kan 32 nye som ønsker drahjelp til å ta av ti kilo eller mer starte opp i et nytt kurs.
HAUGESUND: Interessen for Biggest Winner har vært stor fra oppstarten av det første kurset i januar, og på informasjonsmøtet for det nye ble allerede 23 nye kontrakter undertegnet. Med det er ni ledige plasser på kurset som starter 15. august. Skal en se på resultatene til første pulje, går det ikke lang tid før dette kurset også er fulltegnet.

– Vårens deltakere er superfornøyde, og nå har 20 stykker meldt seg på et ettårig oppfølgingskurs sammen med lagkameratene og personlig trener, sier initiativtaker Ronny Haugsnes.

Torsdag denne uka er det finale for seks av de 37 deltakerne.

– Totalt har vi gått ned om lag 500 kilo, sier en fornøyd Haugsnes.

Gjennomsnittlig har deltakerene tatt av 15 prosent av vekten sin, og de som er i finalen har i snitt tatt av 24 prosent. De seks som har gått ned mest fra 2. januar er nå gått videre til finalen, inklusive Haugsnes. 

– Som gentleman og arrangør av kurset gav jeg vekk finaleplassen min til nestemann på lista.

Dermed er det en ledig finaleplass som deltakerne fortsatt kjemper om. 

Fornøyd med mer enn vekta

I følge et evalueringsskjema som alle deltakere har fylt ut, ut fikk kurset under ett et snitt på 5,6.

– Maks score var 6.00, så vi kan si at det definitivt har vært en suksess, sier Haugsnes, som selv er en av dem har gått ned mellom 20 og 30 kilo.

Men vekta i seg selv er ikke det deltakerne tenker mest på. De forteller om bedre helse, mer energi, sosialt fellesskap på trening og et sunt, men likevel avslappet forhold til mat, der lørdag fremdeles skal få være lørdag.

Neste kurs varer til 30. januar.

Fikk du med deg denne: Kommer Ronny inn i dressen før 17. mai? 

Foto: Privat