IMG_5308

– Hver stol i matsalen blir brukt over fire ganger per måltid

300 kilo kjøttdeig, 15 kilo tacokrydder og 4400 karbonader er tallenes tale etter en helg med Etnecup.

ETNECUP: I løpet av en hektisk fotballhelg er det ikke reint lite som skal håndteres for de rundt 400 frivillige.

– Hver stol i matsalen blir brukt over fire ganger per måltid. I løpet av helga serverer vi over 1600 personer tre måltider. Det er mye logistikk som må på plass, sier cupansvarlig Roar Gundegjerde.

Det er 39. gang Etnecup arrangeres. Cupen som ble startet av en gjeng husmødre for å skaffe inntekter til idrettslaget har vokst seg til å bli en av landets største fotballturneringer for barn og unge. I løpet av to hektiske kampdager arrangeres 403 kamper. 160 lag med over 1600 deltakere må innlosjeres. På den provisoriske campingplassen står bobiler og campingvogner tett i tett.

– Vi er 35 personer som har jobbet i et år for å få til dette. Det har vært en fantastisk helg med masse glade unger som har kost seg skikkelig. Jeg blir veldig glad av å se alt folkelivet, sier Gundegjerde.

Inne i et telt står Etne-ordfører Siri Klokkerstuen klar til å dele ut pokaler til finalistene. Som seg hør og bør ligger ordførerkjedet trygt rundt halsen. For ordføreren er cupen et av årets desiderte høydepunkt.

– Dette er den kjekkeste dagen på jobb for ordføreren i Etne. Det er helt fantastisk og jeg får hilst på alle som har vært her og takket dem for innsatsen. Etne cup er et av de viktigste arrangementene i bygda og skaper masse positive ringvirkninger, sier Klokkerstuen.