Det var godt oppmøte under Haugesund Høyres nominasjonsmøte torsdag kveld.
Det var godt oppmøte under Haugesund Høyres nominasjonsmøte torsdag kveld.

Stinn brakke under Haugesund Høyres nominasjonsmøte

POLITIKK: Allerede før møte ble satt i Helsehusets kantine i 7. etasje var det få plasser å oppspore. Og trolig var det den varslede kampvoteringen mellom nominasjonskomitéens listetopp Gunnar Amundsen og nåværende kommunalråd og leder av partiets bystyregruppe 24 år gamle Harald Larssen Lønning som trakk ekstra folk.

Leder av nominasjonskomitéen, Roy Arne Eike, startet møte med å legge frem begrunnelsen til komitéen.

– Mandatet vårt har ikke vært å finne en kandidat som kan  bli ordfører om åtte til ti år, men en som kan vinne valget for Høyre allerede kommende valg. Vi tror Gunnar Amundsen er den kandidaten. Han snakker samme språk som næringslivet, samme språk som barnefamiliene og kjenner godt til hva som trengs i Haugesund. Vi tror folk lytter til Gunnar Amundsen, redegjorde Eike for nominasjonsmøtet.

Før møtet hadde Harald Larssen Lønning allerede varslet at han ville takke ja til toppvervet hvis det skulle komme et benkeforslag i løpet av møte. Og det var tydelig at 24-åringen hadde sine helt klare støttespillere. Da debatten rundt kandidatene startet gikk flere av møtets deltakere opp for å støtte Larssen Lønning sitt kandidatur.

– Harald Larssen Lønning er en meget dyktig politiker og kjenner godt til de politiske prosessene, både de åpne og de skjulte. For å vinne frem og ha oversikt er dette viktig. Derfor mener eg det er viktig å ha noe erfaring heller enn null erfaring, forklarte Arne Førre fra talerstolen.

Også den foreslåtte listetoppen, 54 år gamle Gunnar Amundsen, hadde sin støtte i salen. Amundsen har liten politisk erfaring, men ble likevel foretrukket foran 20 år yngre Larssen Lønning.

– Vi har sett på valgbarhet og vi er sikker på at Gunnar Amundsen har den valgbarheten som trengs for å vinne valget. Jeg håper nominasjonskomitéens innstilling blir vedtatt, forklarte medlem av nominasjonskomitéen Halfdan Krohn Brekke.

Også tidligere ordfører Petter Steen jr. valgte å gjøre kjent sitt standpunkt for nominasjonsmøte.

– Jeg har egentlig lyst på begge to, og synes det er synd at partiet legger opp til at vi må peke på en. Vi trenger begge fordi de er glitrende dyktige mennesker. Når vi går ut herifra bør det være et samlet parti. Det er fryktelig vanskelig å vippe en sittende ordfører ut fra ordførerkontoret. Det er vår utfordring foran neste års valg og derfor bør vi være et samlet parti, påpekte Steen jr.

Etter innlegget tok Jostein Helgeland ordet. Han fremmet Larssen Lønning sitt kandidatur til toppplassen. Helgeland ba også om skriftlig votering.