sx241964

Nå er det lov å grille igjen

GRILLING: Nå er det trygt nok til å grille igjen. Det melder Haugaland  og Sunnhordland 110-sentral i en pressemelding.

 De siste ukene har vært preget av svært varmt og tørt vær. Den manglende nedbøren førte til ekstrem skogbrannfare i Sør-Norge, og derfor innførte alle kommunene på Haugalandet og i Sunnhordland bålforbud og forbud mot å grille i og i nærheten av skog og utmark. Dette gjaldt også på tilrettelagte grill- og bålplasser. Alle kommunene tilknyttet 110-sentralen har i dag opphevet bål- grillforbudet, skirver leder av forebyggende avdeling ved Haugesund brannvesen, Øystein Fonnes i pressemeldingen.

 – Vi gjør oppmerksom på at det i tidsrommet 15. april til 15. september er forbudt å gjøre opp ild i eller i nærheten av skog og annen utmark uten tillatelse fra kommunen, og at enkelte kommuner i tillegg har egne forskrifter som regulerer bruk av åpen ild, sier Fonnes.

 I Haugesund er all bruk av åpen ild forbudt gjennom hele året. Grilling i naturen kan kun gjøres på anviste steder.