Kommunalråd for Høyre, Harald Larssen Lønning, tar opp kampen mot listetoppen på torsdagens nominasjonsmøte.
Kommunalråd for Høyre, Harald Larssen Lønning, tar opp kampen mot listetoppen på torsdagens nominasjonsmøte.

Varsler kampvotering om ordførerkandidaturet

Gruppeleder for Høyre i Haugesund, Harald Larssen Lønning, varsler kampvotering om ordførerkandidaturet foran torsdagens nominasjonsmøte.

POLITIKK: – Jeg har fått mange henvendelser etter at nominasjonslista ble klar og det er mange sier de vil at jeg skal stille som ordførerkandidat. Med bakgrunn i dette har jeg sagt at jeg kommer til å si ja hvis det kommer et benkeforslag på nominasjonsmøte. Dette har jeg også meddelt nominasjonskomitéen og den valgte 1. kandidaten om, sier Larssen Lønning.

I nominasjonskomitéens innstilling er tannlege Gunnar Amundsen innstilt som Høyres ordførerkandidat ved neste års kommunevalg, med Larssen Lønning på 2. plass. Et av argumentene som er blitt brukt mot dagens kommunalråd er alderen på 24 år. Det er ikke et argument som Larssen Lønning kjøper.

– Jeg har vært med i partiet i syv år og sittet som medlem av bystyret siden 2015. Det siste året har jeg vært fulltidspolitiker. Jeg mener at det burde vektlegges, sier Larssen Lønning.

24-åringen ser for seg en spennende kamp om topplassen under torsdagens møte. Han er imidlertid snar til å understreke at han ikke ser på Gunnar Amundsen som en dårlig kandidat.

– Uansett resultat ønsker jeg Gunnar på listen. Kommer Gunnar vinnende ut støtter jeg ham fullt ut, sier Lønning.

Hnytt har snakket med flere av dagens gruppemedlemmer i Høyre som støtter Larssen Lønning sitt kandidatur. En av disse er Gudvin Selsås.

– Vi har jobbet med sammen med Harald i flere år og kjenner ham godt. Vi vet at han er en kompetent kandidat. Jeg mener nominasjonskomitéen har kommet frem til en verdig listetopp, men jeg liker at vi har to gode kandidater når vi skal ta et så viktig valg, sier Selsås.

Han mener alderen ikke er noen ulempe, heller tvert om.

– Vi står foran en endringstid av dimensjoner de neste årene. Jeg mener vi denne gangen har mer behov for unge hoder enn gamle hoder for å kunne møte de utfordringen vi står overfor. Jeg er overbevist om at hvis han får sjansen kommer folk til å bli glad i ham og enormt fornøyd med ham, sier Selsås.

Rita Leinan er også blant de som vil støtte Larssen Lønning.

– Vi har jobbet godt i bystyregruppa og valgte ham til å lede oss for et år siden vel vitende om at vi frem mot valget skulle ha en ordførerkandidat. For meg er han et naturlig valg som vår kandidat, sier Leinan.