Siste:

AMANDA-SHOWET 2017: Pia Tjelta i ledet Amandaprisen i Haugesund.
AMANDA-SHOWET 2017: Pia Tjelta i ledet Amandaprisen i Haugesund.
Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

TV 2 dropper Amanda-prisen

TV 2 dropper Amanda-prisen etter 12 år. Med det er tv-framtiden til filmprisen usikker.

FILMFESTIVALEN: Det er slutt for Amanda-prisen på TV 2. Programredaktør Jarle Nakken i TV 2 bekrefter overfor Kampanje at de ikke inngår en ny avtale med Amandakomiteen.

– Vi trer ut av avtalen neste år, men har fullt fokus på å lage et fantastisk show i år, sier han til Kampanje.

Om grunnen til at kanalen nå dropper Amada sier Nakken følgende:

– Vi har gjort Amanda i 12 år og er stolte av arbeidet vi har gjort, men vi må gjøre en totalvurdering av alle eventene vi er involvert i fra periode til periode.

Amanda-utdelingen nådde et bunnpunkt på 202.000 seere i 2015. Året etter økte seertallet, men i fjor klarte TV 2 bare å lokke 264.000 seere til showet.

NRK produserte og viste den årlige Amanda-prisutdelingen under filmfestivalen i Haugesund i 20 år frem til 2005. Da syntes statskanalen at prisfesten ble for dyr. Så kom TV 2 inn på banen.

Ser muligheter for Amanda-showet

– Vi har hatt et godt samarbeid med TV 2 i alle de årene Amanda har blitt sendt der, og gleder oss også stort til årets show. Norsk tv-virkelighet er i dag helt annerledes enn den var i 2006 da showet flyttet fra NRK til TV 2, og vi ser store muligheter for å videreutvikle og fornye Amandashowet i årene som kommer. På nåværende tidspunkt er det for tidlig å si noe mer konkret om våre planer for Amanda fremover, sier leder for Amandakomiteen, Tonje Hardersen, til Kampanje.